Mijn verhaal

In 2005 studeerde ik af en werd ik kapster. Na het doorlopen van mijn stageperiode en 5 jaar te hebben gewerkt in 2 gerenomeerde kapsalons, voelde ik de drang om op zelfstandige basis een zaak te starten. In 2011 nam ik het heft in handen en richtte ik Kapsalon Euforia op. Eerst in een voorkamer van een huurhuis, daarna verhuisde de zaak naar de Veldstraat en betekende dit de start van iets magisch.

Kapsalon Euforia in de Veldstraat liep als een trein. Een op hol geslagen paard waarvan ik de teugels strak in handen hield. Ik werkte vele uren, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Het lukte me, ik was jong, had een goede conditie en veel motivatie. Na enkele jaren kwam er versterking: Laurien, Justine, Dimka, Allison, Jill, Kenny,… Vanaf dan werd het WIJ en ONZE zaak. Team Euforia, een topteam, die heel wat harten verwarmde met een professionele en vriendelijke aanpak.

In 2015 werd ik voor het eerst mama. Misschien het grootste cliché, maar ook bij mij veranderde het mijn leven. Vanaf dan overviel me het gevoel dat ik niet alleen als kapster door het leven ging, maar dat ik er ook een nieuwe titel bijkreeg, mama. 8 jaar heb ik als carrièrevrouw en mama alle taken willen combineren, zeer vastberaden. Maar in die 8 jaar zijn er ook heel wat dingen gebeurd. Ik werd voor een 2de keer mama, daarna de verplichte sluitingen door corona, het werk van mijn man werd drukker,… Kortom allerlei dingen die me aanzetten tot nadenken.

Door al dat denken en voelen, door de coaching die ik volgde, door allerlei opleidingen, door het lezen van boeken,… weet ik dat ik in deze fase van mijn leven meer het accent wil leggen op iets wat ik eigenlijk heel diep vanbinnen al heel lang voel. Ik wil mijn kids zelf opvoeden, mijn waarden en normen meegeven. Ze laten opgroeien met hun grootste supporter aan de zijlijn. Iets wat ik ook zelf ervoer in mijn jeugd en wil doorgeven. Deze keuze maakt dat ik iets anders moet loslaten.

Kapsalon Euforia, dit mooie project is heel moeilijk nog in te passen in mijn leven. Maar ik laat mijn kennis, evaring en ambitie niet los. Ik ben ervan overtuigd dat ik me terug zal vastbijten in iets dat meer te combineren valt met mijn gezin.

Lieve groetjes Cindy